Gaat u verhuizen? Laat de sloten vervangen!

Gaat u verhuizen? Laat de sloten vervangen!

Er gebeurt veel tijdens een verhuizing en u staat er midden in. De vakmannen regelen voor het vervoer, de juiste wagen zodat alles past en de adres gegevens wijzigen. Iets waar men niet zo snel aan denkt is het vervangen van de sloten. Waarom zult u denken, er zitten immers prima sloten op het nieuwe pand!

Nu is het niet zo zeer dat u de vorige bewoner hoeft te wantrouwen, maar deze kan eens bestolen zijn van de sleutels. En die sleutels passen nog steeds op uw sloten. Het is daarom ook aan te raden om niet te snel van stag te gaan via sociale media en aankondigen dat u bent verhuisd. Criminelen gaan met de tijd mee. Zij spieken via het internet naar berichten over vakantie, verhuizingen en andere signalen waaruit zij kunnen achterhalen of iemand thuis is of niet.

Dus gaat u verhuizen? Dan laat u de sloten vervangen door een slotenmakersbedrijf.

Inbrekers komen vaker terug dan u denkt

Iets wat vaak onbekend is bij mensen, is dat inbrekers vaker terugkomen dan u denkt. Zo blijkt uit statistieken dat tussen de 12% en 25% hetzelfde huis als doelwit neemt. Vaak komen ze ook uit dezelfde wijk omdat ze de omgeving én de binnenkant van het huis extra goed kennen.

Bij de gemeente kunt u de nodige gegevens ophalen over de geschiedenis van uw woning. Blijkt dat er wel eens een poging is geweest of een daadwerkelijke inbraak? Dan doet u er goed aan extra maatregelen te treffen omtrent de beveiliging van uw pand.

Voordat u verhuisd kunt u gelijk al op een aantal dingen letten zoals: is er een balkon aanwezig? Zo ja, wat is de hoogte tot het balkon? Is het uitgerust met dievenklauwen of een anti-inbraakstrip? Een goed begin is het halve werk. Zo zit u niet na de verhuizing in de stres over de veiligheid.

Verdere aanwijzingen voor een betere beveiliging

Alledaagse kleine beslissingen hebben veel effect. Een inbreker is vaak uit op gemak, de zogeheten gelegenheidsinbreker. Door de kliko vast te zetten aan de grond, geen rondslingerende ladders in de tuin te hebben en altijd het nachtslot te gebruiken komt u al een heel eind.

Komt u er zelf niet uit? Regel na het verhuizen een slotenmaker met wie u een controlerondje kunt maken. Hieruit blijkt welke punten toe zijn aan verbetering inzake uw beveiliging.

Gaat u verhuizen? Laat de sloten vervangen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *