Soepel de verhuizing doorkomen

Soepel de verhuizing doorkomen

Om soepel de verhuizing door te komen is een goede voorbereiding vereist. Het klinkt misschien gek, maar de papieren zijn het belangrijkst. De hypotheek afsluiten, de schriftelijke verklaring van eigendom en eventuele bijkomende vergunningen zijn belangrijk om alvast klaar te hebben voordat u begint met het verhuizen.

Heeft u huisdieren dan is het raadzaam om hier wat extra aandacht in te steken. Een hond verhuizen is iets makkelijke dan een kat. Zorg dat alles vertrouwd aanvoelt voor de dieren zodat ze niet in alle onrust op zoek gaan naar het vorige thuis.
Zodra dit allemaal in orde is begint het proces van de fysieke objecten inpakken. Ook hierbij geldt weer dat u beter te vroeg dan te laat kunt beginnen voor een soepel verloop van de verhuizing.

Geleidelijk aan werkt het best
Door ruim de tijd te nemen kunt u de werklast spreiden. Begin ruim een maand van tevoren met inpakken als u het zelf doet. Mocht u het uitbesteden aan een professionele partij is dit echter niet nodig. Rangschik de voorwerpen op frequentie van gebruik. Servies kan altijd nog ingepakt worden, maar de boormachine in de schuur? Die kan alvast in de doos!
Door een planning op te stellen (en uzelf eraan te houden) vergroot u de voorspelbaarheid van het project. Beschrijf de dozen zodat u weet wat erin zit, meet de voorwerpen zodat ze allemaal door de deur passen en maak een checklist als controle.

Overzicht behouden
Indien u op tijd begint heeft u ook genoeg tijd om te bepalen of u daadwerkelijk ook alles wilt meenemen. Veel mensen hebben spullen in huis die ze nooit hebben gebruikt en ook nooit zullen gebruiken. Het is zinloos om hier moeite in te steken.
Breng ze bijvoorbeeld naar de kringloop, dan doet u er een ander ook nog een plezier mee. Bovendien is het zo dat hoe minder voorwerpen u heeft, hoe makkelijker het is om overzicht te behouden. Dit vergemakkelijkt de communicatie met de verhuisservice en zorgt dat alles netjes en op de juiste plek terecht komt. Wilt u een overzichtpagina van verhuisservices en andere klusbedrijven? Bekijk de kluspagina.

Soepel de verhuizing doorkomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *