5 items uit jouw interieur om te laten taxeren

5 items uit jouw interieur om te laten taxeren

Als jij bezig bent met jouw interieur, kom je altijd items tegen die waardevol zijn. Af en toe is het handig om spullen van waarde te laten taxeren. In dit blog kom je te weten wat je zoal kunt laten taxeren, hoe je dit aanpakt en waar je dit kunt laten doen. Lees snel verder!
1. Computers
Heb je er wel eens over nagedacht om jouw elektronica te laten taxeren? Zonder dat je het doorhebt, zijn jouw computer, laptop en tablet toch best wat waard. Door ze te laten taxeren, voorkom je bijvoorbeeld een te lage uitkering van de verzekering. Het is altijd handig om de waarde van al jouw apparaten duidelijk op papier te hebben. Na aankoop krijg je een bon met de nieuwprijs, maar wat is na gebruik de waarde? Daar geeft een inboedeltaxateur antwoord op.
2. Meubels
Ook jouw meubels zijn het taxeren waard. Het is natuurlijk te hopen dat het nooit nodig is, maar in het geval van een echtscheiding wil je de inboedel wellicht gelijk verdeeld hebben. Het is dan handig om de waarde van bepaalde items in het interieur te weten om voor een soepele afwikkeling te zorgen. Waardevolle meubels kunnen op die manier eerlijk verdeeld worden, dat is toch een zorg minder in zo’n lastige tijd.
3. Antiek speelgoed
Je bent vast bekend met de waarde van antiek speelgoed, dus het zal je niet verrassen dat dit soort speelgoed vaak getaxeerd wordt. Of je nu een dinky toy wilt laten taxeren, een klassieke pop hebt of nog iets heel anders: het kan altijd van pas komen om een waardebepaling te laten uitvoeren door een taxateur.
4. Kunst
Ook van kunst is vaak bekend dat het waardevolle objecten kunnen zijn. Of je nu een waardevol kunstobject in je bezit hebt of juist op het punt staat er eentje te kopen, in beide gevallen is een taxatie van groot belang. Enerzijds heb je de waarde van een object nodig om op de juiste manier te kunnen verzekeren. Anderzijds wil je niet te veel betalen voor jouw nieuwe aanwinst. Dé inboedeltaxateur die jij het liefst hebt, vind je via inboedeltaxatie.info.
5. Muziekinstrumenten
Jouw muziekinstrumenten wil je toch goed verzekerd hebben! Daarvoor is het onmisbaar om de exacte waarde op papier te hebben. Zo zorg je voor de juiste verzekering. Als je het oneens bent met de waardebepaling van de verzekeraar, kan een taxatie uitkomst bieden als contra-expertise. Uiteraard kun je ook voor de verzekering of bij aan- en verkoop een taxatie laten uitvoeren.

Heb jij items in jouw interieur die het taxeren waard zijn? Kijk dan snel op www.inboedeltaxatie.info voor alle informatie over inboedeltaxatie, de tarieven en de werkwijze van de taxateurs.

5 items uit jouw interieur om te laten taxeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *