Dit doet een dakdekker

Dit doet een dakdekker

Een dakdekker verricht reparaties aan daken, waaronder het opnieuw bedekken van oudere daken en het aanbrengen van dakshingles op nieuwgebouwde gebouwen. Een dakdekker kan alle werkzaamheden op en rond het dak uitvoeren. Het werk is dus heel divers en elke vakman heeft zo zijn eigen specialisatie per soort dak. Voor een plat dak heb je bijvoorbeeld andere soorten dakbedekking nodig dan voor een schuin dak.

Werkzaamheden van een dakker

Een dakdekker voert eenvoudige of ingewikkelde werkzaamheden uit op of rond het dak. Bovendien kan een dakdekker het hele dak vernieuwen door nieuwe dakbedekking aan te brengen.

Een dakdekker is daarnaast ook verantwoordelijk voor het plaatsen en repareren van dakshingles. Hoewel de meeste van dit soort klussen door een dakdekker die voor een dakdekkersbedrijf werkt worden geklaard, wordt het werk aan een typisch nieuwbouw gebouw geklaard door de ploeg die het gebouw ook bouwde.

Bij sommige reparaties van rubberen daken moet een dakdekker het hele dak voorzien van een laag hete, gesmolten teer. Het dak moet eerst ontdaan worden van stenen en ander puin voordat het schoongeveegd wordt. Als het teer is uitgewist, kan het dak kleine lapjes vers rubber krijgen om scheuren of versleten plekkages af te dichten.

Bij dakpannen, dakspanen en metalen dakbedekking worden de oude dakbedekkingsmaterialen gewoonlijk tot op het houten dakmateriaal verwijderd voordat een basis van vers teerpapier wordt neergelegd en vastgezet met hetzij spijkers of nietjes.

Af en toe moet een dakdekker het hout op het dak vervangen wegens rot. Dit is meestal multiplex of spaanplaat dat met spijkers aan de daksparren vastgemaakt wordt. Als het basishout veilig en vastgezet is, bedekken de dakdekkers het met teerpapier en dan met de dakshingles, dakpannen of stalen platen van een metalen dak.

Schakel een dakdekker in voor dakwerkzaamheden

Ben je op zoek naar een dakdekker? Dan is het belangrijk dat je kiest voor een betrouwbare en professionele dakdekker. Onderzoek welke vakman je het beste bij jou in de buurt kunt inschakelen.

Dit doet een dakdekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *