Duurste huizen in Nederland boven budget? Check de recreatiesector!

Duurste huizen in Nederland boven budget? Check de recreatiesector!

Duurste huizen in Nederland boven budget? Check de recreatiesector!

 

De Quote is een Nederlands financieel tijdschrift, wat vooral bekend staat om de jaarlijkse ‘Quote 500’. Dit is de lijst met de allerrijkste mensen van Nederland, naar het Amerikaanse voorbeeld van de Forbes. Ieder jaar komt het financiële magazine Quote ook met een lijst met de duurste huizen die te koop staan in Nederland. De lijst van de laatste jaren laten ook huizen zien die al langere tijd te koop staan/stonden, voor de makelaars is er dus nog werk aan de winkel!

 

In de lijst staan allerlei verschillende soorten vastgoed concepten. Van kastelen tot landhuizen en van een paardenboerderij tot moderne appartementen. De verschillende huisjes hebben natuurlijk ook bijpassende prijzen, waarbij zelfs tussen de nummer 1 en 10 nog weer een wereld van verschil zit. De waarde (of de prijs) van de huizen is ook aanzienlijk gestegen ten opzichte van het lijstje van 2014. Het goedkoopste huis is maar liefst iets meer dan een half miljoen duurder dan de nummer 10 van vorig jaar. Voor het duurste huis moet de toekomstige eigenaar zelfs een miljoen meer neerleggen dan de nummer 1 van vorig jaar.

 

De nummer 10 van de lijst is een landgoed in Loosdrecht, wat beschikt over haar eigen bibliotheek, filmruimte, zwembad en een lift! Deze lift is niet geheel overbodig, het huis telt maar liefst vier etages om te bewonen. Dit landgoed is ontworpen door architecten Piet Boon en Menno Ongering en is gelegen aan het water, wat het vooral aantrekkelijk maakt voor botenbezitters. De prijs voor dit kaveltje is 6,4 miljoen. Ook vorig jaar stond dit landgoed al op de lijst, voor exact dezelfde prijs.

 

Iets hoger in de lijst, op nummer 8, staat de pensionstal in Rotterdam. Dit is de absolute droombestemming voor iedereen die zichzelf een paardenliefhebber noemt. Op maar liefst vier hectare grond staan drie woningen. Op de enorme oppervlakte zijn natuurlijk ook stallen, waarbij de grootste de ruimte biedt  voor maar liefst zestig paarden! Daarnaast is er een grote parkeergelegenheid om gasten te ontvangen en is het gehele perceel omheind voor de nodige privacy. De totaalprijs voor dit kavel is €6,500,000.

 

In het midden van de lijst, op nummer 5, vinden we landgoed Landfort. Dit enorme landhuis is gelegen in Megchelen in de Achterhoek, aan de Duitse grens. Het huis is gebouwd in 1250, wat dit pand natuurlijk zo uniek maakt. Het perceel heeft maar liefst 2600 meter aan grond, maar is gelegen op een totale grondoppervlakte van 49 hectare groot. Op slechts 1,5 kilometer afstand is de golfbaan, wat dit landhuis, met maar liefst 20 kamers, een ideale uitvalsbasis maakt voor de golfliefhebbers onder ons. Het landgoed staat te koop voor het bescheiden bedrag van 7,5 miljoen.

De nummer 1 van de lijst wordt in beslag genomen door onze eigen Reinout Oerlemans! De filmregisseur heeft zijn landgoed te koop gezet en daarmee het duurste huis van Nederland! Het landgoed beschikt over 1,6 hectare grond, met een woonoppervlakte van 762 vierkante meter. Het huis telt 24 kamers, 8 badkamers, een zwembad, tennisbaan, jacuzzi en uiteraard een thuisbioscoop. De tuinen zijn speciaal ontworpen door de architect Jacques Wirtz. Dit huisje in Laren staat te koop voor 8,750,000 Betaalbaar genieten op prachtige plekken in Nederland is mogelijk middels bezit tweede huis Objecten als hierboven zijn maar voor weinige mensen betaalbaar. Maar toch is het mogelijk om een eigen optrekje te krijgen op een prachtige locatie. Dit kun je bereiken door een tweede huis in Nederland te kopen. Vaak zijn deze recreatieobjecten gelegen te midden van prachtige natuurgebieden en zit er een mooi stukje eigen grond bij. Bovendien is een recreatiewoning ook nog weer te verhuren en kun je middels recreatief vastgoed ook nog een leuk stukje rendement meepakken. In Nederland zijn er diverse websites welke een tweede woning aanbod bieden. Check bijvoorbeeld Recreatiewoning.nl eens voor een aanbod in Nederland maar ook diverse andere landen.

Duurste huizen in Nederland boven budget? Check de recreatiesector!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *