Huis verhuren Haarlem

Huis verhuren Haarlem

Huis verhuren Haarlem

Je woning verhuren kan een aantrekkelijke optie zijn voor mensen die lange tijd geen gebruik maken van de woning of hier niet meer woonachtig zijn. Als je een nieuw huis gekocht hebt, maar je oude nog niet verkocht hebt, kan dit vervelende kosten met zich meebrengen en dat wil je voorkomen. Gelukkig zijn er altijd wel mensen opzoek naar een huurwoning, ook in de omgeving van Haarlem, waardoor verhuren een goede optie is. Voordat je je huis zomaar kunt gaan verhuren, is het belangrijk dat je voldoende op de hoogte bent van alle regels en wetten die hierbij komen kijken.

Hoe verhuur je je huis?

Misschien ben je voor een langere tijd in het buitenland en vind je het zonde om je huis leeg te laten staan. Daarnaast kan het ook zijn dat je de woning al een tijd te koop hebt staan, maar dat de verkoop nog niet erg opschiet. In veel gevallen kan het verstandig zijn om je huis dat te verhuren. Er zijn een aantal regels die bepalen of je de woning wel of niet kunt gaan verhuren. Ten eerste is het belangrijk om toestemming van de bank of de hypotheekverstrekker te krijgen. Meestal is het zo dat een woning, waar een hypotheek op rust, niet verhuurt mag worden. Toch is het mogelijk om tegen bepaalde voorwaarden toch de woning te verhuren.

Naast toestemming van de bank moet je ook een vergunning aanvragen bij de gemeente waar de woning zich bevindt. Voor de vergunning moet het huis leeg staan en mag er dus niemand meer ingeschreven staan op dit adres. Als alle zaken met de bank en de gemeente geregeld zijn, kan je in principe je huis verhuren in Haarlem. De eerste huurovereenkomst die je sluit met de huurder is altijd voor een periode van 6 maanden of meer.

Woning tijdelijk verhuren

Je woning kan je tijdelijk verhuren in de omgeving van Haarlem aan huurders die voor een korte periode opzoek zijn naar een woonruimte. Een tijdelijke periode is 3 maanden tot een volledig jaar. Misschien ga je naar het buitenland voor werk of studie en zal de woning gedurende deze periode leeg staan. Dat is natuurlijk zonde, want je blijft er wel voor betalen. In dat geval kan je overwegen om de woning tijdelijk te verhuren. Er zijn altijd wel mensen opzoek naar een woning ter overbrugging, omdat ze misschien nog niet in hun nieuwe woning kunnen.

Voor- en nadelen aan het verhuren van je woning

Aan het verhuren van je woning zitten natuurlijk voor- en nadelen. Als beginnend verhuurder kan het spannend zijn om je woning in handen van vreemde mensen te laten. Je wilt immers dat ze het huis goed onderhouden en daarnaast ook de huur netjes betalen. Er zijn altijd risico’s verbonden aan het verhuren van je woning. Maar daartegenover staan ook een boel verschillende voordelen. Zo heb je inkomsten van de woning, wanneer je hier zelf voor een tijd niet woonachtig bent. Ook behoed je de woning voor leegstand.

Kijk voor meer informatie over huis verhuur op Premiumhousing.nl

Huis verhuren Haarlem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *