Nemen we wel of niet een aankoopmakelaar mee?

Nemen we wel of niet een aankoopmakelaar mee?

Een oververhitte markt, weinig aanbod en hoge prijzen zijn allemaal facetten waar de (aan) koper mee te maken krijgt. Wat moet er geregeld worden en kan ik het wel betalen en hoe lang duurt het dan voor mijn financiering rond is?

In deze casus nemen wij u mee naar West-Friesland, een stel van middelbare leeftijd is zich aan het oriënteren op de verkoop van hun huidige woning en de overwaarde die ze dan meenemen voor de aankoop van een nieuwe woning die in het hoge segment zit.  Er wordt voor de aankoop geïnformeerd naar de diensten die de makelaar kan aanbieden voor de aankoop van deze woning. (waarde € 750.000) Nadat er een week voorbij is wordt de klant na gebeld door kantoor om vervolgens te horen dat ze geen gebruik maken van de aankoopmakelaar en niet bereid zijn om hier budget aan te besteden.  Er gaan een aantal maanden voorbij en de telefoon gaat : “Wij hebben u enige maanden geleden gesproken over de aankoop van onze woning in West-Friesland en hebben wat vragen, mag dat”?

 

Na een uitgebreid gesprek geeft de klant aan dat ze een woning hebben gekocht die in het verleden verkeerd is geïsoleerd waardoor er schimmel op de muren staat en er vocht naar binnen loopt via de buitenmuur. Er is geen gebruikt van een aankoopmakelaar en er is ook geen onderzoek verricht naar de staat van de woning d.m.v. een bouwkundige keuring. Conclusie : Het aankopen van een woning kun je maar beter uit handen geven aan een partij die zich dagelijks bezig houdt met aan en verkoop.

 

Bron: https://www.makelaardij-westfriesland.nl/

 

Nemen we wel of niet een aankoopmakelaar mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *