Snel je huis verkopen: Dit zijn je opties

Snel je huis verkopen: Dit zijn je opties

Heb je haast om je huis te verkopen? Zelfs met de huidige markt, waar de meeste huizen binnen een aantal dagen verkocht zijn, kan het soms wat langer duren. Zeker wanneer je je huis onder voorbehoud verkoopt kan het soms nog best lang duren. Als je niet de tijd hebt en snel je huis wilt overdragen kun je een aantal dingen doen. Extraatjes aanbieden, zoals de inboedel en je slimme Philips hue verlichting bijvoorbeeld. Je huis veilen of alleen verkopen aan mensen die geen hypotheek nodig hebben om de verkoop rond te krijgen. Genoeg mogelijkheden om snel je sleutel in te leveren.

Verkoop aantrekkelijker maken voor een grotere doelgroep

Door je huis aantrekkelijker te maken voor de verkoop kun je er dus voor zorgen dat er meer mensen interesse hebben en eventueel afzien van bepaalde voorwaarden. Je kunt je inboedel mee verkopen of je huis laten verven. Zeker met de verkoop van een starterswoning kan de inbegrepen inboedel zorgen voor een extra impuls. Als starters niet zelf hoeven zorgen voor de verlichting, vloer of complete inrichting wordt het aantrekkelijker om te kopen. Als je je huis voor het grootste gedeelte slim hebt gemaakt is het sowieso verstandig om dit allemaal bij de verkoop te doen.

Veilen en niet in de standaard verkoop doen

Als je denkt dat veilingen alleen een optie is voor wanhopige verkopers en banken met executieverkopen heb je het mis. Elke huiseigenaar kan zijn huis op een veiling verkopen. Je moet wel rekening houden met afwegingen. Verkopen op een veiling is ook riskant, omdat je beperkte controle hebt over de uiteindelijke verkoopprijs. Als verkoper stel je het minimumbod in dat u accepteert, meestal is dit een aantal procent onder de huidige marktwaarde Concurrerende kopers kunnen de prijs hoger bieden dan de marktwaarde of je kunt vast komen te zitten met het accepteren van een minimum bod.

Snel je huis verkopen: Dit zijn je opties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *