Wespennest in de tuin, wat nu?

Wespennest in de tuin, wat nu?

Je moet goed oppassen bij een wespennest in de tuin. Als de wespen denken dat hun nest bedreigd wordt, dan zullen ze massaal aanvallen om zich te verdedigen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Wil je weten wat je moet doen als je te maken hebt met een wespennest in de tuin? Lees dan verder.

Hoe weet ik zeker of ik te maken heb met een wespennest in de tuin?

Je hoeft niet gelijk de ongediertebestrijder te bellen wanneer je een keer een wesp in de grond ziet verdwijnen. Het is een enge gedachte dat er uit dat kleine gaatje in de grond meerdere wespen kunnen komen. Al helemaal met spelende kinderen in de tuin. Je kunt er pas zeker van zijn dat je een wespennest in de tuin hebt, als je die plek wat langer in de gaten houdt. Is het overdag en komen en gaan er steeds wespen uit dit kleine gaatje in de grond? Dan moet je actie gaan ondernemen.

Waarom bouwen wespen hier een wespennest?

Er zijn wel honderden verschillende wespensoorten in Nederland. Al deze wespen gedragen zich anders en hebben hun eigen plekken waar ze graag een nest bouwen. Er zijn bijvoorbeeld graafwespen die in de grond graven en daar hun eitjes leggen. Vaak maken ze ook gebruik van een bestaande uitgegraven holen, zoals bijvoorbeeld een verlaten muizenhol.

Wat moet je doen als je een wespennest in de tuin hebt?

Mensen hebben vaak een verkeerde reactie als ze een wespennest in de tuin ontdekken. Ze denken bijvoorbeeld dat ze de ingang naar het nest dicht kunnen maken met zand en dat de wespen hierdoor niet meer naar buiten gaan. Dit is helemaal niet effectief. De wespen zullen zich al na een paar minuten weer naar buiten graven. Denk ook niet dat je zelf een wespennest kunt verwijderen met een paar huismethodes. Je weet namelijk niet wat er onder de grond zit.

Wespennest in de tuin, wat nu?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *