Huurhuis opleveren

Als je van plan bent om van je huurhuis te verhuizen naar een nieuw huurhuis of een koophuis dien je het huis op te leveren zoals je het huis hebt ontvangen. Er zijn natuurlijk wel uitzonderingen. Er kunnen aanpassingen gedaan zijn in en rondom het huis terwijl dit wel is vastgelegd met de huurbaas. Dit dien je wel schriftelijk vast te leggen voor bewijs. Het kan ook zijn dat de nieuwe huurder de aanpassingen goedkeurt en het huis zo van overneemt, dan is er ook niets aan de hand. Denk hierbij vooral aan de stoffering van het huis en de vloer.

Bij het opleveren van een huis heb je in eerste instantie te maken met een voorinspectie. Waarom is er eerst een voorinspectie? Voor het verlaten van je huurhuis geeft de huurbaas je nog de tijd om de aanpassingen te herstellen. Je dient hierbij zelf aanwezig te zijn. Een rapporteur gaat samen met jou de woning af en noteert de verbeterpunten.

De eindinspectie is in zicht en de rapporteur en jij gaan voor de laatste keer de woning af om te kijken over de verbeterpunten zijn doorgevoerd. Mocht dit gedaan zijn, is er niets aan de hand en kan je zonder zorgen vertrekken. Is er toch nog schade of iets wat aan de woning gewijzigd zou moeten zijn dan wordt dit in een eindrapport vastgelegd. Het kan dus zijn dat dit van je borg wordt afgehaald mits de nieuwe huurder akkoord gaat met de aanpassingen.

Huurhuis opleveren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *