Verhuizen? 5 tips!

Verhuizen? 5 tips!

Zeven keer. Dat is hoe vaak de Nederlander gemiddeld verhuist. En wat de reden van een verhuizing ook is, het levert stress op. Verhuizen blijft een gedoe, op z’n zachtst gezegd. Gelukkig is het leed te verzachten. Vanuit mijn eigen ervaring heb ik 5 tips een rijtje gezet. Na mijn derde verhuizing in twee jaar tijd ben ik er wat pragmatischer in geworden J

  • 1.Zelf doen of uitbesteden

De hamvraag. Ga je zelf aan de slag met inpakken, sjouwen en vervoeren of laat je dit aan een professional over? Natuurlijk is die professional duurder maar tegen welke prijs. Verhuizen met een verhuisbedrijf kan al vanaf 400 euro. En dan ben je nog verzekerd ook. Dit is duurder dan zelf regelen maar vergis je niet, je betaalt dan ook een paar honderd euro aan busje, benzine en materiaal. Vooral als het veel trappen zijn zou ik altijd adviseren voor een professional te gaan. Dit scheelt je gesjouw maar ook schade… Zo overkwam het mij dat een televisietoestel van de trap naar beneden stuiterde. Voor mij dus een professional.

  • 2.Adres wijzigen

Dit is echt zoiets dat lang blijft liggen. Wijzig je adres voordat je verhuist! Zo mis je geen post, dus geen facturen of boetes die verhoogd worden indien niet betaald. Vergeet je die adreswijziging? Zorg dan voor een doorstuurservice van PostNL. Dit bedrijf kan automatisch post naar je nieuwe adres doorsturen. Zo mis je dus niets. Maar wijzig je adres altijd, PostNL stuurt de post maar 3 maanden door.

  • 3.Internet (en energie) overstappen

Je kunt jouw oude internetabonnement meeverhuizen. De provider wijzigt dan je adres en je verhuist je modem en eventueel televisie-ontvanger dan gewoon mee. Idem voor energie. Maar weet dat je dan teveel betaalt. Je kunt bij een verhuizing beter direct overstappen van provider. Dus een nieuw internet abonnement afsluiten op het nieuwe adres. Je profiteert zo van actietarieven en je moet toch alle hardware opnieuw installeren. Dus waarom niet direct een nieuwe provider. Voor energie geldt dit ook, hier hoef je niet eens zelf iets in te stellen. Doen dus!

  • 4.Verhuisdozen

Of je nu zelf gaat verhuizen of de professional binnen haalt, je zult verhuisdozen moeten gebruiken. Een verhuisbedrijf levert deze vaak, ga je zelf verhuizen dan zul je ze moeten aanschaffen. Maar gebruik ze altijd! Verhuisdozen zorgen voor bescherming en je kunt ze labelen zodat ze direct naar de juiste kamer kunnen worden gebracht. Maar minstens zo belangrijk: ze zijn te stapelen. Vervoeren wordt dus makkelijk. Ga dus niet, zoals ik mijn eerste verhuizing, met vuilniszakken in de weer. Je sjouwt je een ongeluk en het vervoeren is zeer inefficiënt. Verhuizen kosten wel iets natuurlijk maar volgens mij is dit het meer dan waard.

  • 5.Belangrijke documenten

Hier kan ik kort over zijn: pak ze niet in! Houd belangrijke document bij de hand. Je hebt ze nodig op de dag van de verhuizing en je zult de eerste niet zijn die ze moet gaan zoeken in een verhuisdoos.

Verhuizen blijft gedoe, maar vaak met een goed vooruitzicht. Hopelijk kan je met deze tips iets van alle stress verlichten. Nog meer tips lees je in deze checklist voor verhuizen.

Verhuizen? 5 tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *