Functies van een alarminstallatie
Je wilt natuurlijk geen ongewenste bezoekers in je huis. Het geeft een onveilig gevoel als er ongewenst iemand in je huis is geweest op het moment dat je ligt te slapen of als je net even de deur uit bent. Door een alarminstallatie te plaatsen verklein je de kans op inbraak. Inbrekers worden afgeschrikt door een alarmsysteem. Naast het afschrikken heeft een alarminstallatie nog twee hoofdfuncties, namelijk: bepalen en detecteren. Hieronder vertellen wij meer over de functies van een alarminstallatie, dus lees snel verder.
Afschrikken
Een alarminstallatie in je huis schrikt inbrekers af door het geven van een luid signaal op het moment dat het alarm af gaat. Maar ook op voorhand worden inbrekers afgeschrikt door het alarmsysteem indien deze zichtbaar is. Op het moment dat een inbreker door het alarmsysteem wordt gedetecteerd zal het alarm afgaan, vervolgens zal de inbreker de benen nemen en wordt de schade beperkt.
Detecteren
Het detecteren van gevaar is ook een functie van een alarminstallatie. Denk bijvoorbeeld aan het detecteren van een raam of deur dat open wordt gebroken, maar ook rook bij de ingebouwde rookmelder wordt gedetecteerd.
Bepalen
Het bepalen of er gevaar dreigt is ook iets dat een alarmsysteem doet. Is je alarmsysteem aangesloten op een alarmcentrale? Dan ontvangt de centrale de melding, vervolgens wordt je op de hoogte gebracht en eventueel worden hulpdiensten opgeroepen. Als je alarminstallatie niet is aangesloten bij een alarmcentrale ontvang je zelf een melding op je mobiel en kan je zelf bepalen welke actie je onderneemt.
Alarminstallatie kiezen; uitgebreid of basis?
Ben je ervan overtuigd om een alarmsysteem in je woning te installeren? Dan heb je de keuze tussen een ruim aanbod. Zo heb je basis systemen en zeer uitgebreide systemen. De zogenoemde basissystemen hebben geen extra elementen en kosten tussen de 150 en 350 euro. Voor optimale bescherming kan je het beste kiezen voor een zo uitgebreid mogelijk alarmsysteem.