Mollen in je nieuwe huis? Bel de mollenbestrijder

Mollen in je nieuwe huis? Bel de mollenbestrijder

Zit je net rustig in je nieuwe huis en zie je plotseling allerlei molshopen in de tuin? Daar wordt je natuurlijk niet blij van. Je wilt met alle rust van je nieuwe stekje genieten wordt opeens overvallen met mollen in de tuin. Het is dan van groot belang dat er zo snel mogelijk een bestrijder langs komt die je kan helpen met mollenbestrijding. Wil je toch proberen mollen zelf te bestrijden? Dan wensen we je veel succes! Het bestrijden van mollen met klemmen is namelijk een kunst op zich. Zo kan alleen een goed getraind oog zien waar een mollenklem het beste geplaatst kan worden. Voor grote terreinen worden er ook wel mollentabletten gebruikt, maar daar moet je een speciaal certificaat voor op zak hebben. Kortom: mollenbestrijding is een specialisme! Ben je benieuwd hoe een specialist te werk gaat? Dit lees je hieronder.

 

1. De mollenbestrijder komt er aan

Als je last hebt van een mollenplaag, kun je via Beestjes Kwijt rechtstreeks in contact komen met mollenbestrijding uit je eigen regio. Je maakt een afspraak en hij komt er zo snel mogelijk aan. Eerst voert hij een inspectie uit. Hoe groot is het terrein? Hoe ernstig is het mollenprobleem? Welk middel kan het best ingezet worden tijdens het mollen bestrijden? De ongediertebestrijder stelt een plan van aanpak voor. Als er dieren op je terrein staan, dan zul je deze eerst moeten verplaatsen. Hierna kan de mollenbestrijding van start gaan.

 

2. Eind goed al goed

Het bestrijden van mollen gebeurt vooral met klemmen. Voor grotere terreinen, zoals akkers, kunnen er ook mollentabletten worden gebruikt. Deze zijn uiterst giftig en mogen niet zonder de juiste certificaten en toestemmingen gebruikt worden. Kiest de mollenbestrijder voor klemmen, dan is vakkundige toepassing heel belangrijk. De klem moet zodanig worden geplaatst dat de mol geen onnodige pijn hoeft te lijden. Houd er rekening mee dat mollenbestrijding geduldig werk is: het kan even duren voor een mol in een klem vast komt te zitten. De klemmen moeten dan ook regelmatig worden gecontroleerd.

 

3. Advies van de mollen bestrijder

Na het bestrijden van de mollen krijg je nog adviezen van de ongediertebestrijder om nieuwe mollenplagen te voorkomen. Houd er wel rekening mee dat het niet makkelijk is om mollen van je terrein te weren: de beestjes leven immers ondergronds en kunnen daardoor ongezien op elke mogelijk plek belanden.

Mollen in je nieuwe huis? Bel de mollenbestrijder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *