Help! Het water loopt langs de muur

Help! Het water loopt langs de muur

Heb je net heel je benedenverdieping opnieuw geschilderd, stroomt het water langs de muren. Dit is natuurlijk erg vervelend. Dit kan door twee zaken komen, een verstopping of een lek in je leidingen. Laat het niet lopen, maar neem contact op met rioolontstopping Breda.

Rioollekkage

Naast dat een lek vervelend is, kan het ook erg onhygiënisch zijn. Vooral wanneer er een lek zit in de leiding van het toilet wil je dit zo snel mogelijk verholpen hebben. Daarnaast brengt een lekkage ook altijd een vervelende lucht met zich mee. Het ontgaat je over het algemeen niet. Een lekkage op de bovenverdieping zorgt daarnaast voor nog meer overlast doordat het vaak via de muur naar beneden komt. Het is in ieder geval niet iets om mee te blijven zitten. Lekkages trekken ook ongedierte aan, waardoor er rioolvliegjes of ratten in je huis terecht kunnen komen. Als dit gebeurd heb je niet alleen een rioolvakman nodig, maar ook een ongediertebestrijder. Het is belangrijk om je riool probleem zo snel mogelijk op te lossen, waarna de ongediertebestrijder ook zijn werk kan doen. Zo kom je zo snel mogelijk van je overlast af.

Verstopping

Een rioolverstopping klinkt ineens veel minder erg in vergelijking met een lekkage, maar niets is minder waar. Ook een verstopping kan voor erg veel overlast zorgen. Wanneer je de verstopping te lang laat zitten, kan dit ook zorgen voor ongedierte in huis. Die komen ook af op stilstaand water, zoals bij verstoppingen. Een verstopping kan daarnaast ook zorgen voor veel ongemak, het niet kunnen gebruiken van toilet, douche of gootsteen is behoorlijk vervelend. Er zijn veel mogelijke oplossingen wanneer je leiding verstopt zit, maar pas op wanneer je zelf aan de slag gaat. Niet alle tips die online staan, werken daadwerkelijk. Een zout en soda oplossing met kokend water door je leiding gieten kan heel goed werken, net als bepaalde ontstoppingsmiddelen die in de winkel te koop zijn. Maar ga niet met een ontstoppingsveer aan de slag als je niet weet hoe je hier mee om moet gaan, dit kan leiden tot schade aan je leidingen.

Problemen verhelpen

Zowel bij een verstopping als bij een lekkage is het aan te raden om een vakman in te schakelen. Voor hun is dit dagelijks werk en door een lokaal bedrijf in te schakelen wordt je vaak al dezelfde dag geholpen. Niks is vervelender dan lang met je probleem door blijven lopen. Als je zelf aan de slag gaat, is de verstopping vaak snel terug. Een lekkage is zeker niet aan te raden om daar zelf mee aan de slag te gaan. De kans dat hier iets mis gaat en je het erger maakt is erg groot. Heb je problemen met je riool? Wacht dan niet maar schakel zo snel mogelijk een lokale vakman in!

Help! Het water loopt langs de muur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *