Een huis zoeken in Utrecht tips

Een huis zoeken in Utrecht tips

Je komt een woning tegen en wilt zo snel mogelijk een bezichtiging in plannen. Nu hoor je al snel dat er al bezichtigingen zijn geweest en weet je niet zeker of je de woning nog kunt krijgen. De woningmarkt trekt al een lange tijd aan. Daardoor wordt het steeds lastiger om een woning te vinden voor de juiste prijs die helemaal aansluit bij jouw wensen en die van je partner. Wij geven een aantal tips waarmee je andere kopers te snel af bent en een woning vindt die wel aansluit bij jullie behoeften. Hieronder zetten we de tips op een rij, waarna we ze verder uitwerken.

  • Kijk verder dan alleen Funda
  • Breng het totale financiële plaatje in kaart
  • Ontdek de buurt en ga op het gevoel af

Kijk verder dan Funda

Funda heeft het grootste aanbod aan woningen online. Daarom is het een logische keuze om hier een kijkje te nemen en te filteren op jouw behoeften. Je krijgt een overzicht van woningen die geschikt zijn voor jou. Niks mis mee, maar dit is hetzelfde als veel andere woningzoekenden doen. Iedere persoon in Nederland die op zoek is naar een koopwoning zal ongetwijfeld het aanbod van Funda hebben bekeken.

De meeste makelaars zetten hun woningen inderdaad op Funda, maar zetten deze ook op hun eigen websites. De woningen die ze op de eigen websites plaatsen komen veelal eerder online dan dat ze op Funda komen. Door websites in de gaten te houden met woningen in de nieuwbouwwijk of omgeving waar jij naar op zoek bent kun je andere zoekenden voor zijn. Zoek je bijvoorbeeld in Utrecht? Kijk dan eens op de woningen van NieuwWonenUtrecht.nl die binnenkort in de verkoop gaan en houd de website geregeld in de gaten.

Het financiële plaatje

De financiën is een van de belangrijkste factoren waar het hele proces over gaat. Met de prijs van de woning ben je er niet alleen. Bereken wat de maximale lening is die je kunt krijgen, onderzoek de totale kosten (dus niet alleen de prijs van de woning) en vergeet niet om ruimte over te houden voor andere bestedingen. De totale kosten komen in veel gevallen hoger uit dan verwacht en je wilt uiteraard nog geld overhouden om andere leuke dingen te doen. Overleg de hele financiële situatie met een adviseur, zodat je zeker weet dat je niks over het hoofd ziet.

De buurt en je gevoel

De woning zelf is niet het enige waar de aankoop over gaat. De buurt waar je komt te wonen is in veel gevallen net zo belangrijk. De woning kan zo mooi zijn, maar wanneer jij je niet op je gemak voelt in de omgeving dan is het geen verstandige beslissing om voor het huis te kiezen. Verken daarom de omgeving voor zover dit mogelijk is. Vergeet ook niet naar je gevoel te luisteren. Dit is zowel belangrijk voor de omgeving als ook voor de woning zelf. Voel jij je goed bij het binnenlopen van de woning en het verkennen van de buurt? Dan weet je dat dit het huis voor jou is.

Een huis zoeken in Utrecht tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *