Nieuwe badkamer? Denk aan de tegels!

Nieuwe badkamer? Denk aan de tegels!

Als je ervoor kiest om je badkamer vloer of muur te beleggen met tegels dan kun je ervoor kiezen om standaard tegels te laten plaatsen. Maar je kunt ook lekker gek doen en kiezen voor iets anders, er zijn namelijk zoveel mogelijkheden! Hieronder lees je een paar leuke mogelijkheden voor badkamertegels.

Grote tegels

Iets wat je vroeger nog niet veel zag maar wat nu steeds populairder aan het worden is zijn grote tegels! Vooral op de vloer wordt het steeds hipper om voor grotere tegels te kiezen. Vaak is de afmeting 30 bij 60 cm de grootste favoriet. Een groot voordeel van grote tegels op de badkamervloer is dat de badkamer hierdoor veel ruimer lijkt.

Tegels van kurk

Vaak denken mensen aan materialen voor de badkamer niet gelijk aan kurk, maar dit is zeker mogelijk. Dankzij de unieke structuur en slijtvaste toplaag is kurk soepel maar ook een heel sterk materiaal. Kurk is van nature waterafstotend en beschikt ook vaak over antislip-eigenschappen. Dit is natuurlijk erg handig voor in de badkamer.

Verschillende kleuren

Bij badkamertegels denkt men al snel aan witte tegels op de wand en donkergrijze tegels op de vloer. Dit omdat het tijdloos is en subtiel. Toch wordt het steeds populairder om kleurrijke tegels samen te combineren in je badkamer. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan wit in combinatie met tegels die een hout uitstraling hebben of bijvoorbeeld Mediterrane tegels in verschillende kleuren zoals rood, geel of groen. Als je liever voor een industriële look gaat kan je ook kiezen voor tegels in verschillende zwart-grijze tinten. Zo geef je je badkamer een creatieve en speelse uitstraling.

Keramische tegels

Tegels die al heel veel voor in de badkamer gebruikt worden zijn keramische tegels. Keramische tegels hebben heel veel voordelen, zo zijn deze duurzaam, kunnen ze op zowel houten als betonnen ondervloeren gelegd worden en zijn ze veel goedkoper dan tegels van andere materialen. Bij keramische tegels kan je zelfs kiezen voor tegels die een structuur of uitstraling hebben van hout of natuursteen. Deze zijn zelfs zo mooi dat ze bijna niet te onderscheiden zijn van het echte.

Tegels met betonlook

Een look die ook steeds populaires wordt en die je overal steeds meer gaat zien is de betonlook. Dit materiaal zie je volop in woningen of in het interieur. Denk bijvoorbeeld aan lampenkappen met een betonlook, vensterbanken tegels of zelfs een buitenterras. Deze trend kan dus ook gemakkelijk terugkomen in je badkamer, hierbij kun je kiezen voor vloer of wandtegels met een betonlook. Over deze betontegels gaat dan een speciale coating waardoor ze ook geschikt zijn voor natte ruimtes.

Nieuwe badkamer? Denk aan de tegels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *