Je huis verkopen in 5 stappen

Je huis verkopen in 5 stappen

Je huis verkopen in 5 stappen

Bij het verkopen van een huis komt veel kijken. Het is dan handig dat je van tevoren weet waar je allemaal aan moet denken. Wij maakten daarom een stappenplan voor het verkopen van je huis.

Zoek een makelaar

Soms verkopen mensen zelf hun huis, het is echter aan te raden om een makelaar in te schakelen wanneer je je huis in Wouw gaat verkopen. Ga in gesprek met bijvoorbeeld Van der Eijken Makelaardij en overleg wat je zelf zal oppakken en wat je aan de makelaar overlaat om te regelen. Een makelaar heeft veel kennis en expertise over de huizenmarkt en de kans dat je je huis verkoopt is veel groter wanneer je een makelaar inschakelt.

Bereid de verkoop goed voor

Overleg met je makelaar hoe je de woning wilt presenteren. Zorg ervoor dat er mooie foto’s van de woning kopen die er goed uitzien en indruk maken op zoveel mogelijk mensen. De makelaar heeft waarschijnlijk een hoop contacten die foto’s van je huis kunnen maken, of misschien heeft hij zelf wel een fotograaf in dienst.

Bespreek de prijs

Spreek een goed bedrag voor je woning af met je makelaar en maak afspraken over hoe hij zal onderhandelen met eventuele toekomstige kopers. Wanneer je makelaar een bod krijgt met een prijs voor je huis, zal hij altijd eerst contact met jou opnemen voordat hij akkoord gaat met dit bod. Wanneer je het dan niet eens bent met het bod, kun je samen een plan bedenken om te onderhandelen over het bod.

Het verkopen

Dit is het moment waarop al het papierwerk bij het proces komt kijken. Van de laatste inspectie tot het tekenen van de leveringsakte, er zijn een hoop dingen die nu geregeld moeten worden. Gelukkig heb je daarvoor een makelaar die je door dit hele proces heen loopt.

Je huis opleveren

Heb je met de kopers besproken dat er spullen zijn die je achter zult laten ter overname, of neem je alles mee naar je nieuwe huis? Voordat je het huis oplevert, moeten alle spullen die je niet achterlaat voor de kopers het huis uit zijn. Check ook even of echt alle sleutels terecht zijn en dat niet iemand toevallig nog ergens een kopietje heeft liggen.

Je huis verkopen in 5 stappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *