Stappenplan om jouw woning te verkopen

Stappenplan om jouw woning te verkopen


Stappenplan om jouw woning te verkopen

Veel mensen denken erover om hun huis te verkopen. Het is nog steeds een gunstige markt om te verkopen en de verwachting is dat dit voorlopig ook zo blijft. Daarom is dit voor veel mensen het moment om eens kritisch naar hun eigen woning te kijken. Wil je hier de komende tien jaar nog blijven wonen? Of ga je liever groter of juist kleiner wonen? Wil je gaan verkopen, volg dan dit stappenplan.

Je gaat verkopen, bezoek een makelaar

Het is zo ver, je hebt de knoop doorgehakt om te gaan verkopen. Maar is dat wel slim in deze economisch onzekere tijden? Het antwoord is: ja dat kan nog steeds. De huizenmarkt is nog steeds een markt voor verkopers. Dat wil zeggen dat er in verhouding weinig aanbod is voor kopers, waardoor verkopers hun prijzen omhoog kunnen duwen. Bij schaarste op de woningmarkt ben jij immers in het voordeel. Bezoek daarom als eerste een makelaar om jouw huis te koop te zetten. Via vastgoedmakelaar Bagro Vastgoed kun je eenvoudig een afspraak inplannen om jouw woning te laten taxeren.

Promoot zelf ook jouw woning

Uiteraard zorgt een goede makelaar ervoor dat jouw woning via de juiste kanalen gepromoot wordt. Het kan echter nooit kwaad om zelf jouw eigen woning ook te promoten wanneer deze te koop staat. Deel de advertentie van jouw makelaar via jouw eigen social media, en vertel uw vrienden en familie dat uw woning te koop staat. Wellicht kennen zij nog een geïnteresseerde die de perfecte koper voor jouw woning is. Mond tot mond reclame doet het nog altijd goed.

Pak kleine klusjes aan voor de eerste bezichtiging

Wanneer jouw woning eenmaal te koop staat moet deze natuurlijk zo mooi mogelijk uitzien voor potentiële kopers. Pak daarom kleine klusjes aan die je misschien al even uitgesteld hebt om te doen. Die lekkende kraan in de badkamer? Repareren. Die plintjes die een beetje loskomen van de muur? Opnieuw vastzetten. Die muur die lichtelijk vergeeld is? Schilder ‘m. Zorg dat alles er zo representatief mogelijk uitziet en dat kopers het gevoel krijgen dat ze vandaag nog in de woning zouden kunnen trekken. Zie ook tips voor een snelle verkoop van jouw woning voor meer inspiratie.

Zorg dat je weg bent bij een bezichtiging

Niets is zo socially awkward als een huiseigenaar die aanwezig blijft in zijn woning terwijl de makelaar potentiële kopers rondleidt. Er wordt heus niets uit je huis gejat als je weg bent en de makelaar weet wat hij doet. Zorg daarom dat je er gewoon niet bent, zodat kopers in alle rust en privacy hun nieuwe droomhuis kunnen bekijken.

Stappenplan om jouw woning te verkopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *