Koopadvies babymatras

Koopadvies babymatras

Winkelen voor een veilige, comfortabele matras voor je aanstaande baby kan een beetje lastig zijn. Neem even de tijd om deze handige aankooptips te lezen over het kiezen van een babymatras voordat je gaat kijken bij je plaatselijke baby-megawinkel.

Kies een stevige matras

Hoewel een extreem stevige matras ongemakkelijk lijkt, is een stevige ondergrond essentieel voor de veiligheid van je baby. Volgens onderzoek veroorzaken zachte slaapoppervlakken een verhoging van het verstikkingsgevaar voor zuigelingen en verhogen ze het risico op wiegendood. Als je jezelf zorgen maakt over het comfort van je kleintje op de lange termijn, kies dan voor een dubbelzijdig matras. Omdat het ontworpen is voor babygebruik, zal één kant erg stevig zijn. De andere kant is zachter en geschikter voor gebruik in een bed voor peuters.

Verschillende opties voor babymatrassen

Er zijn allerlei verschillende soorten matrassen beschikbaar. Neem daarom de tijd om meer te weten te komen over de voordelen en mogelijke nadelen, zodat je een keuze kunt maken waar je jezelf prettig bij voelt. Een groeiend aantal onderzoekers en medische professionals beweren dat chemicaliën die overblijven van het productieproces van veel voorkomende huishoudelijke artikelen de bestaande medische aandoeningen kunnen verergeren en zelfs nieuwe en potentieel gevaarlijke gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Met een beetje geluk brengt jouw baby het grootste deel van zijn of haar dagen door met slapen in de wieg. Dus als je streeft naar een omgeving met zo min mogelijk chemicaliën waarmee je baby mee in aanraking kan komen, is een biologische matras misschien de beste plek om te beginnen.

Kies het juiste formaat matras

In verband met de veiligheid, moet het matras van je kind goed in de wieg passen. Er mogen niet meer dan twee vingers ruimte zijn tussen de zijkant van de babymatras en het wiegframe. Als er meer ruimte tussen zit loop je het risico dat je baby vast komt te zitten, wat resulteert in letsel of verstikking. Hoewel de meeste wiegen een matras van standaardformaat gebruiken, kan de grootte variëren. Zorg ervoor dat je de exacte afmetingen van je wieg hebt voordat je een babymatras koopt. Een babymatras met een goede luchtstroom maakt het gemakkelijker voor vocht om te ontsnappen waardoor schimmel en vieze geurtjes worden voorkomen.

Een kwaliteitsmatras kost geld Babymatrassen kunnen duur zijn, maar als je een paar euro probeert te besparen kun je beter bezuinigen op andere artikelen. Na verloop van tijd kan het oppervlak van een eenmaal stevig wiegmatras zacht en ongelijk worden, waardoor de baby gevaar loopt. Een matras dat er schoon uitziet, kan nog steeds bacteriën en schimmels in de kern bevatten. Sommige studies hebben zelfs een verband gesuggereerd tussen tweedehands matrassen en wiegendood, veroorzaakt door ademhalingsproblemen geassocieerd met onreinheid.

Koopadvies babymatras

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *