Onze tips bij het verbouwen van je keuken

Onze tips bij het verbouwen van je keuken

Je weet het wel: een goede voorbereiding is erg belangrijk. Voor je naar een keukenwinkel gaat is het een slim plan om je keuken goed op te meten. Ook moet je weten waar de leidingen voor gas, water en elektra zitten. Moet er leidingwerk vervangen worden of moet er een nieuwe vloer in je keuken. Het is handig dit allemaal te weten voor je de keuken gaat kopen en de levering gepland gaat worden.

Zorg dat je weet wat je wilt. Oriënteer je op internet en in tijdschriften. Ook kan je Pinterest gebruiken. Pinterest staat vol met leuke foto’s en plaatjes. Kortom genoeg inspiratie te vinden.

Welke stijl kies je?

De volgende tip is dat je helder moet hebben welke stijl je wilt. Ook moet je dan kijken naar de kosten. Die zijn afhankelijk van het soort materiaal waar je je keuken van wilt laten maken en natuurlijk heeft de apparatuur die je wilt hebben ook een prijskaartje. De vaatwasser, de oven en een koelkast zijn de eerste dingen waar je aan denkt maar er zijn nog zoveel andere dingen die je in de keuken kan inbouwen. Denk aan een koffiemachine of de afzuigkap die je kan laten inbouwen in het fornuis. Een keuken is een gezellig plekje, of die kan je ervan maken. De materialen die je gebruikt zijn sfeerbepalend.

Keukenkastjes en de vloer hebben een grote invloed op de uitstraling van de keuken. Een solid surface aanrechtblad op maat gemaakt, heeft een hoge kwaliteit en mag zeker niet vergeten worden. Een blad van Marlan is als een kunststof keukenblad maar dan vele malen beter. Een solid surface is een homogeen product dat lijkt op natuursteen. Het is kras vast, breekt niet en mocht er iets mee gebeuren dan is een plekje zo weggewerkt.

Doe ook wat inspiratie op over de verschillende stijlen. Zo vind je hier 25 verschillende stijlen voor de badkamer en daarmee kun jij een uitstekende keuze maken voor wat het best bij jouw badkamer past.

Zorg dat je geen verbouwingsstress opdoet

Zodra je weet wat je wil en hoeveel geld het mag kosten is het tijd voor een planning. Je hebt een loodgieter, elektricien, een keukenleverancier en een monteur nodig. Plan de afspraken en de werkzaamheden niet te dicht op elkaar. Er zullen altijd vertragingen komen en als die komen is het stress. Je kan beter wat lucht tussen de afspraken plannen.

Wees niet te streng voor jezelf als de keukenverbouwing gestart is. Een keertje slecht eten, ach het hoort er dan gewoon bij. Probeer te regelen dat je een vorkje mee kan prikken bij vrienden of familie.

Onze tips bij het verbouwen van je keuken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *