Hoe voorkom je dat er bij jou wordt ingebroken?

Hoe voorkom je dat er bij jou wordt ingebroken?

Vroeger waren de sloten heel makkelijk te kraken, wat resulteerde in inbraken en waardoor je een grotere kans had op inbraken. Tegenwoordig zijn de sloten gelukkig een stuk veiliger geworden en heb je minder kans op inbrekers. Professionele inbrekers weten echter dat sloten slimmer gebouwd worden en verdiepen zich in de nieuwste sloten, waardoor je alsnog enige kans hebt op inbraak. Daardoor luidt de vraag: hoe kun je voorkomen dat je ongewenste bezoekers krijgt? Er zijn enkele tips over hoe je je huis zo veilig mogelijk kunt maken. Lees hieronder de tips.

Vervang je sloten voor cilindersloten

De meeste nieuwbouwhuizen hebben ze al, maar oudere huizen nog niet: de zogezegde cilindersloten. Cilindersloten bestaan uit een cilinder en een behuizing. Alleen met de bijbehorende sleutel kun je dit slot openen. Mede om deze reden is een cilinderslot een van de aller veiligste sloten. Is jouw huis nog niet voorzien van cilindersloten? Dan kun je je sloten laten vervangen bij Slotenmeester of slotenmaker Den Bosch. Een slotenmaker kan jouw het beste adviseren over verschillende soorten sloten en hoe je jouw huis het beste kunt beveiligen tegen inbraak.

Praktische tips

Een van de belangrijkste tips tegen inbraak is om ervoor te zorgen dat je huis er altijd bewoond uitziet, vooral als je op vakantie bent. Wat je dan bijvoorbeeld niet moet doen, is de gordijnen open laten en de post in je brievenbus laten. Als een huis onbewoond is, kunnen inbreker dit direct zien. Zorg er dus voor dat iemand je brievenbus leeghaalt en dat iemand de gordijnen voor je open- en dicht doet. Op deze manier lijkt het alsof er iemand thuis is en zullen inbrekers niet het risico willen nemen bij jou in te breken. Zorg er daarom ook voor dat je goed met je buren overweg kunt. Als je met hen bevriend bent, kunnen zij een oogje in het zeil houden als je er niet bent en kunnen ze je informeren als ze iets zien wat niet in de haak is.

Hoe voorkom je dat er bij jou wordt ingebroken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *