Stappenplan houten poort plaatsen

Stappenplan houten poort plaatsen

Lees hier hoe u een houten poort plaatst voor op uw erf op oprit. U heeft voor het plaatsen van het hek de volgende artikelen nodig:

Houten landhek

-Hang en sluitwerk

-Poortpalen

1 – Poortpalen plaatsen

Plaats de poortpalen in de grond. Graaf minimaal een gat van 4 meter wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van cement. Bij het gebruik van extra cement om de palen vast te zetten kunt u een minder diep gat graven. De afmeting tussen de palen moet de breedte van de poort zijn + 15 centimeter extra.

2 – Duimen plaatsen op het hek

Plaats nu eerst de duimen op het hek. Houdt hierbij rekening met de afstand die u wilt hebben tussen de grond en het hek. Houdt minimaal 120 centimeter tussen beide duimen voor de stevigheid.

3 – Hang delen plaatsen op de poort

Plaats eerst het bovenste hangdeel op de poort. Hang hierna de houten poort aan het hek, zodat goed kan worden afgemeten waar het tweede hangdeel gemonteerd moet worden. Haal het hek weer van de hangpaal af, monteer het laatste hangdeel onderaan het hek en hang hierna het hek weer terug op de duimen.

4 – Sluiting

Nu kan de sluiting gemonteerd worden. Laat het hek hiervoor aan de hangpalen hangen, zodat de sluiting op de juiste plaats wordt bevestigd. Ook de pennen en beugels kunnen op deze wijze eenvoudig geplaatst worden op de houten poort.

Nu de houten poort gemonteerd is bent u klaar. Mocht u nog vragen hebben over het zelf plaatsen van een houten landhek of poort voor uw erf of oprit? Neem dan contact op met bijvoorbeeld de leverancier in houten landhekken Hardeman Hekken. Zij helpen u graag verder en kunnen u ook adviseren over de beste materialen voor het plaatsen van uw landhek.

Stappenplan houten poort plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *