Waarom een waterontharder kopen?

Waarom een waterontharder kopen?

Je kent het wel, een vervelende witte waas op je douchedeur. Of de waterkoker die wit uitslaat van de kalk. Om kalk te verwijderen heb je vaak chemische middelen nodig die niet goed zijn voor je gezondheid. Heb je veel last van kalkaanslag? En heb je geen zin meer om met chemische middelen in de weer te zijn? Koop dan een waterontharder! Waterontharders hebben namelijk veel voordelen en zijn voor elk huishouden geschikt. Een waterontharder is een investering die op lange termijn zelfs goed is voor de portemonnee, maar ook voor je gezondheid! Een aantal voordelen op een rijtje:

Schoonmaken wordt makkelijker

Door kalk in het water blijft er overal een laagje kalk op zitten. Je douchedeur droogt bijvoorbeeld minder mooi op. En daarom moet je schadelijke chemische middelen gebruiken om de kalk van het sanitair af te schrobben. Maar als je ontkalkt water gebruikt hoeft dit allemaal niet meer. Omdat er zich geen nieuwe laag kalk meer op je sanitair vormt, verdwijnt uiteindelijk de oude kalk ook. Ook bespaar je veel geld op schoonmaakmiddelen omdat je dit nu minder hoeft te gebruiken. Zonder te veel moeite te doen, ziet je badkamer en je keuken er weer uit als nieuw!

Je kleren blijven langer mooi

Doordat er geen hard water meer wordt gebruikt in de wasmachine, blijven je kleren langer mooi. Kalk hecht zich namelijk aan je kleren waardoor ze dof worden. En je hoeft minder wasmiddel te gebruiken omdat wasmiddel beter oplost in ontkalkt water.

Je apparaten gaan langer mee

Doordat er een laagje kalk vormt in bijvoorbeeld je waterkoker, kost het uiteindelijk veel meer energie om het water te verwarmen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je energierekening hoger wordt. Maar ook dat je waterkoker sneller kapot gaat. Maar wanneer je ontkalkt water gebruikt, zal het kalk verdwijnen. Het apparaat gaat dan langer mee en het bespaart energiekosten. Je bent ook nog eens minder geld kwijt aan het kopen van dure ontkalkingsmiddelen. Twee vliegen in één klap dus!

Huid en haar gaan weer stralen!

Wanneer je doucht met kalkvrij water, merk je na een tijdje de voordelen voor je huid en haar. Door de kalk ontstaat een laagje op je haar die ervoor zorgt dat je haar dof en stug wordt. Ook je huid merkt direct de voordelen! Op onze huid zit een vettig laagje die onze huid beschermt. Wanneer we douchen met kalkhoudend water, wordt dat laagje minder en kan onze huid gaan irriteren. Kalkvrij water zorgt ervoor dat dat laagje niet wordt aangetast. Daardoor kunnen huidklachten verminderen of zelfs verdwijnen!

Zelf de voordelen uitproberen?

Wil je nu zelf een Waterontharder kopen? Vraag via Best Water Choice een adviesgesprek aan om te kijken naar de mogelijkheden voor jouw thuis!

Waarom een waterontharder kopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *