Zo worden lekkages ontdekt

Zo worden lekkages ontdekt

Wist je dat een lekkage voor een verlies van 16 liter water per uur kan zorgen? De gevolgen van een lekkage kunnen dus ook groot zijn. Al helemaal als je niet op tijd actie onderneemt. Het is dus handig om te weten hoe je een lekkage kunt herkennen. Lees verder en kom erachter hoe lekkages worden ontdekt!

Hoe kun je een lekkage herkennen?

●      Vochtplekken en schimmels

Lekkages hoeven niet altijd groot te zijn om voor waterschade te zorgen. Zie je ineens vochtplekken en schimmels op je muren, plafond of de vloer? Dan is een lekkage zeker een mogelijke oorzaak hiervoor.

●      Hogere waterkosten

Denk je dat de vochtplekken inderdaad komen door een lekkage? Hoe dan goed de kosten van je waterrekening in de gaten. Zie je dat de kosten ineens veel hoger zijn dan dat je gewend bent? Grote kans dat je een lekkage hebt!

●      Hogere energiekosten

Zijn je energiekosten net zoals je waterkosten ineens hoger? Dan kan een lekkage zeker de oorzaak zijn hiervan. Isolatiematerialen zoals minerale wol verliezen namelijk hun isolatie vermogen bij vochtproblemen. Het gevolg is hogere stookkosten.

Zo wordt een lekkage opgespoord

●      Ultrasone detectie

Bij een ultrasone detectie stuurt een professional geluidsgolven door je waterleidingen. De golf heeft een andere snelheid in de lucht dan in water. Zo kan de professional exact bepalen waar de lekkage zich bevindt.

●      Traceergas

Bij deze methode blaast een specialist traceergas in je leidingen. Is er sprake van schade?  Dan zal het gas op die plek ontsnappen langs de leidingen. Als er op bepaalde plekken een verhoogde gasconcentratie is, dan zit hier de lekkage.

●      Endoscopie

Bij deze methode brengt een vakman een kleine camera in moeilijk bereikbare leidingen. De lekdetectie specialist kijkt dan op een apart scherm naar de beelden en kan zo zien waar de lekkage zich bevindt.

Zo worden lekkages ontdekt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *