Zo beveilig je je huis optimaal!

Zo beveilig je je huis optimaal!

Je huis is een plek waar je kunt ontspannen, tijd met je familie doorbrengt en lekker jezelf kunt zijn. Dit is dan ook de plek die je waarschijnlijk goed wil beveiligen. Tegen brand, tegen diefstal en tegen inbraak. Hoe je je huis goed kunt beveiligen lees je in deze blog!

Stevige sloten

Stevige sloten zijn natuurlijk erg belangrijk om inbrekers buiten de deur te houden. Kies bijvoorbeeld voor sloten, deurboompjes en raamgrendels. Let bij het aanschaffen van deze sloten goed op dat ze voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit kan namelijk net het verschil maken tussen wel of geen geslaagde inbraak. Nadat een inbreker anderhalve minuut heeft geprobeerd om de deur open te maken, stopt deze vaak en gaat hij weg. Goede sloten zijn dus erg van belang voor een goed beveiligd huis!

Verlichting

Ook verlichting is essentieel wanneer je je huis gaat beveiligen. Inbrekers slaan namelijk graag toe als het donker is, omdat ze zo ongezien naar binnen kunnen komen. Afgelegen en donkere huizen zijn daarom perfect voor inbrekers. Zorg ervoor dat je op een aantal plekken rondom je huis verlichting hebt die aan gaat wanneer er sprake is van beweging. Hierdoor wordt een inbreker vaak afgeschrikt omdat hij zo mogelijk niet meer ongemerkt naar binnen kan glippen. Als je energie wil besparen, kun je kiezen voor LED lampen.

Buurtbewoners

Sociale controle is ook een goede strategie om je huis veiliger achter te laten. Wanneer je buurtbewoners altijd een oogje in het zeil houden, heb je minder kans op een geslaagde inbraak. Ook kun je ervoor pleiten om buurtpreventie in te schakelen. Hierbij werken de bewoners en de politie samen om criminaliteit tegen te gaan. De bewoners dienen hun oren en ogen open te houden voor verdachte situatie. En wanneer er een dergelijke situatie plaatsvindt, wordt dit meteen doorgegeven aan de juiste mensen.

Alarm

Ook een inbraakalarm kan inbrekers heel erg afschrikken. Je kunt kiezen voor een alarmsysteem wat alleen jou alarmeert, maar je kunt ook kiezen voor een systeem wat ook een beveiligingsbedrijf alarmeert. Deze beveiligers kunnen langskomen nadat ze contact met je op hebben genomen. Het indringende geluid van een alarmsysteem schrikt inbrekers niet alleen af, het werkt ook preventief. Je kunt namelijk met stickers op ramen en deuren aangeven dat jouw huis beveiligd is met een alarmsysteem.

Camera

Een beveiligingscamera werkt als het goed is ook preventief, omdat het inbrekers afschrikt. Wanneer dit niet het geval is, kun je in ieder geval de beelden terugzien. Dit is fijn om mee naar de politie te gaan om de inbreker op te sporen.

Raambeveiliging van ISOGLAS

Ramen zijn vaak makkelijk breekbaar, en daarom perfect voor inbrekers om langs naar binnen te glippen. Daarom kan het heel verstandig zijn om te kiezen voor raambeveiliging van Isoglas. Isoglas kan inbraakwerende voorzetramen plaatsen van bijvoorbeeld polycarbonaat. Dit ziet er vaak ongeveer hetzelfde uit als normaal glas, maar is ijzersterk. Door deze raambeveiliging kun je ’s nachts met een gerust hart gaan slapen. En ook wanneer je van huis bent weet je dat jouw eigendommen veilig liggen.

Rookmelders

Om je huis te beveiligen tegen brand, is het natuurlijk belangrijk om altijd goed te controleren of het gas goed uit staat, of er geen smeulende sigaretten meer liggen en om geen pannen onbewaakt op het vuur te laten staan. Bovendien kun je ervoor kiezen om rookmelders in je huis op te hangen. Zo word je direct gealarmeerd wanneer er sprake is van rook. Hang in ieder geval een rookmelder op in elke slaapkamer, want als je slaapt ruik je niets. Ook boven het trapgat is een slimme plek voor een rookmelder. Als je toch bezig bent, hang dan ook meteen een koolstofmonoxidemelder in je huis op!

Zo beveilig je je huis optimaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *